GLi Slimmer

Gli Slimmer is een programma om gezonder te eten en meer te bewegen. Dit programma is bedoeld voor mensen met een verhoogd gezondheidsrisico door overgewicht.

Wat houdt meedoen in?

U krijgt twee jaar begeleiding van een diëtist, een leefstijlcoach en een beweegprofessional. Het eerste half jaar is intensief, daarna bekijkt u samen hoe u uw gezonde leefstijl kan blijven volhouden.

De diëtist

U bezoekt de diëtist minimaal drie en maximaal zes keer. Indien gewenst, mag uw partner meekomen. De diëtist houdt rekening met uw persoonlijke omstandigheden en geeft een advies om gezonder te gaan eten.

De leefstijlcoach/beweegprofessional

U volgt een wekelijkse groepsles gedurende zes maanden. Samen met anderen werkt u toe naar het behalen van de beweegrichtlijn voor volwassenen. U begint rustig en bouwt het geleidelijk op. Dit is afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden.

Na zes maanden maakt u kennis met een beweegmakelaar in de gemeente. De gemeente begeleidt u naar passende beweegactiviteiten in de buurt. Daarnaast zijn er nog twee terugkommomenten met de leefstijlcoach: in maand 9 en maand 12. En zijn er in het tweede jaar nog vijf individuele terugkommomenten.

Meedoen gaat als volgt:

  1. Meld u aan bij uw huisartsenpraktijk.
  2. U wordt uitgebreid geïnformeerd en u besluit daarna om wel of niet mee te doen.
  3. U wordt vervolgens doorverwezen naar de diëtist en een leefstijlcoach of beweegprofessional.

Kosten

De kosten voor het SLIMMER programma worden geheel vergoed vanuit de basisverzekering.