Sportfysiotherapie

 

De sportfysiotherapeut is gespecialiseerd in sportgerelateerde klachten van het bewegingsapparaat. Heeft u klachten die zijn ontstaan door het sporten of klachten die je weerhouden aan sport te doen: de sportfysiotherapeuten van Fysiotherapie Didam staan voor u klaar. Zij kunnen een onderzoek doen, een analyse uitvoeren en helpen bij een snelle sporthervatting.

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft.

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel, schouder en rug. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten en spieren, maar kan ook bedoeld zijn om die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

Zo is er bij Fysiotherapie Didam bv. een speciaal trainingsprogramma voor mensen met al langer bestaande rugklachten; ‘Rugtriatlon’ genaamd.

 

Wanneer gaat u naar de sportfysiotherapeut?

 

Iedereen die aan sport doet of met sport gaat starten en daarbij lichamelijke problemen ondervindt en daar graag een goede begeleiding bij wil, zoals:

 • Topsporters
 • Recreatiesporters
 • Ouderen die graag verantwoord willen sporten onder begeleiding

 

Er is uitgebreide aandacht voor trainingsopbouw, revalidatie en houdings- en bewegingsanalyse. Ook het aanleggen van een tape is mogelijk.

Open spreekuur

 

 

 

Wist u dat wij gratis

open spreekuren hebben?

 

 • Algemeen spreekuur:
  iedere donderdagavond
  vanaf 19.00 uur bij AeroFitt
 • Bekkenspreekuur:
  eerste donderdag v/d maand
  van 8.00 uur - 9.00 uur

 

>> meer informatie